Превозвачите: Намираме се в безвремие, министърът на транспорта не взема никакви мерки

Транспортният бранш е в стачна готовност, предупреждават за поскъпване на билетите и спиране на превозите

Магдалена Милтенова
Магдалена Милтенова Източник: Bulgaria ON AIR

От момента, в който нямаме правителство, се намираме в безвремие. Имали сме една среща с министъра, поставихме всички въпроси, но сме свидетели на липса на мерки. Това каза за "Денят ON AIR" председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова. По думите ѝ има облекчаване на транспорта със заповеди, но не и обезпечаване.

 

"Нашето общество върви към това да е суверен, подобно на гръцкия модел. От май месец я няма мярката 290 лв. Не могат да се плащат елементарни разходи. Идва зимният сезон, в който работим с намален капацитет. Чакахме да видим какво ще бъде решено, но така или иначе решение нямаше", заяви още Милтенова. Според нея нещата в бранша не се политизират.

 

"Най-много протести сме организирали ние, може би. Става дума за това, че в момента трябва да започнат мерки. На фона на тежката криза и увеличението в цената на горивата се генерира голямото недоволство", подчерта още Магдалена Милтенова.

Събеседничката е на мнение, че протестът ще е подкрепен от ресторантьорите, товарните превозвачи, таксиметровите шофьори.

 

"На практика ще преустановим превозите. Нямаме средства да заредим горива на автобусите. Неминуемо, ако нямаме подкрепа, ще се стигне до поскъпване на цените на билетите. Няма как българите непрекъснато да понасят тежестта на липсата на политика. Нямаме друга алтернатива, освен да излезем на улицата. Ние извършваме социална услуга, имаме сключени договори с общините и ролята на държавата е да осигури средства, така че хората да не страдат", подчерта още тя.

Още от "Политика"

ЦИК предложи на президента Румен Радев да насрочи нов избор за общински съветници в община Хасково

На 8 април ВАС остави в сила решението на Административен съд – Хасково, с което обяви за недействителен избора на общинските съветници в община Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Емил Радев: Политически спекуланти предричаха хиляди мигранти от Австрия, а върнатите са 69

При избори 2 в 1 у нас по всяка вероятност националните теми ще вземат превес и може да изтласкат въпросите за европейските политики в периферията на кампанията, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени