Президентът подписа указ, с който служебният премиер Главчев става и външен министър

Георги Тахов е назначен за служебен министър на земеделието и храните на мястото на Кирил Вътев

Румен Радев
Румен Радев Източник: БГНЕС

След разговор със служебния министър-председател и постъпили предложения от негова страна на основание чл. 99 ал. 5 на Конституцията държавният глава Румен Радев назначи Димитър Главчев и за служебен министър на външните работи, а Георги Тахов – за служебен министър на земеделието и храните.

 

Със същия указ държавният глава освобождава Стефан Димитров от длъжността служебен министър на външните работи, а Кирил Вътев – от длъжността служебен министър на земеделието и храните.

 

Миналата седмица служебният премиер направи две предложения за промяна в персоналния състав на служебното правителство – Стефан Димитров да бъде освободен като служебен министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов, както и Георги Тахов да замени Кирил Вътев на поста министър на земеделието и храните. Даниел Митов обаче оттегли пред премиера номинацията си за служебен министър на външните работи.

Още от "Политика"

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени