Продължават срещите на ГЕРБ с партиите в парламента

Очакват се решенията на ИТН и на "Величие"

Преговарящите от страна на ГЕРБ-СДС: Рая Назарян, Деница Сачева, Теменужка Петкова
Преговарящите от страна на ГЕРБ-СДС: Рая Назарян, Деница Сачева, Теменужка Петкова Източник: Zonanews

Ден преди да удари първият звънец на новото 50-о Народно събрание продължават политическите совалки за съставяне на редовно правителство. Инициираните срещи от първата политическа сила на изборите – коалицията ГЕРБ-СДС – започнаха още в понеделник. Тогава от планирани общо три срещи се състоя една – с ДПС. След нея стана ясно, че са обсъждани не имена и постове, а политики и реформи.

 

Отказ да седнат на една маса с трите дами от преговорния екип на ГЕРБ-СДС дойде от досегашните им партньори ПП-ДБ, които заявиха, че ще бъдат проевропейска опозиция. От "Възраждане” също отказаха да участват в преговорите за експертен кабинет с мотива, че са готови на разговори за правителство, само ако мандатоносител са те самите.

 

Днес се очаква нова серия от преговори. От "БСП за България" вече отказаха да се срещнат с преговорния екип на ГЕРБ-СДС след решението на Националния съвет на партията. Под въпрос остава какви ходове ще предприемат от "Има такъв народ", както и от "Величие" – които вече заявиха, че очакват диалог между лидери, а не среща на преговорни екипи.

Още от "Политика"

Военното разузнаване обвини съветник на Денков в опит за вербовка. Атанасов прочете SMS на Венев: Гномът и дъртите ченге

Председателят на ДСБ Атанас Атанасов на свой ред прочете от трибуната на Народното събрание СМС с неуточнен произход, според който службите искат да спрат реформата, пускайки компромати

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени