Проф. Ангелов за "Има такъв народ": Станаха за резил!

Проф. Ангелов коментира и ситуацията с ваксинацията у нас

Костадин Ангелов
Костадин Ангелов Източник: УМБАЛ "Александровска"

Колкото и късно да влезеш в политиката никога не е късно да станеш за резил. Странно е да бягаш от избирателите и да не дадеш аргументи. Без да говори, г-н Трифонов каза няколко неща чрез пост във фейсбук - не става за премиер, не може да състави кабинет и не прави разлика между "аз искам" и "аз мога". Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов, който коментира днешното решение на Слави Трифонов да върне мандата за съставяне на правителство. И добави, че човек трябва да е последователен в намеренията си. Той не може да избира момента кога да приложи волята на народа. 

 

"В парламента "Има такъв народ" (ИТН) има много твърда подкрепа от над 160 народни представители и не разбирам защо бягат от отговорност. В политиката най-важното е да си последователен и да можеш да носиш отговорност, както аз заставам с името си и отстоявам позициите си. При ИТН не се вижда такова нещо. Те казаха, че ще въведат мажоритарната избирателна система, а сега обясняват, че ще го направят, когато му дойде времето. Така стават за резил", обяви той. 

 

Проф. Ангелов коментира и ситуацията с ваксинацията у нас. "Зелените коридори за ваксинирани в почивните дни вече са обявени на сайта на Министерството на здравеопазването. Те са за периода от 30 април до 9 май. Днес дойде първата голяма доставка на RNK ваксини - 132 000 дози. Тази доставка е успех изцяло на нашето правителство и лично на премиера Борисов. Вече започна разпределението на ваксините. За зелените коридори не трябва да се записваш - отиваш и се ваксинираш. От 10 май започва да работи и електронната система. Аз съм изключително доволен, че хората вече искат да се ваксинират и повярваха на науката. Ваксината носи и свобода", категоричен бе здравният министър в оставка.  

 

"Няма никаква опасност хората с първа доза на "АстраЗенека", да си поставят втора доза. Нежеланите реакции се наблюдават само при поставяне на първата доза на "АстраЗенека". Няма случай на нежелана реакция след втора доза. Въпреки това сме осигурили възможноат, някой ако иска да си постави втора доза от RNK ваксина, това да се случи", заяви проф. Ангелов. 

 

"Планът за възстановяване и устойчивост е резултат от работата на много експерти. Той включва три основни компонената в сферата на здравеопазването. Първият е осъвременяване на лечебните заведения. Вторият е окопмлектовка с модерна апаратура на лечебните заведения и подобряване на битовите условия във всички психиатрични структури в страната. Третото е изграждането на център за интервенционална рентгенология", разкри министърът на здравеопазването в оставка. 

 

"Няма нищо вярно в твърденията, че с конкурсите за директори на болници бетонираме наши хора. Това е поредната предизборна лъжа на опозицията. Ние изпълняваме Закона за здравето, в който ясно е записано, че такива конкурси трябва да се проведат. Ако парламентът приеме промени в Закона за здравето, ние ще изпълним и тях", завърши проф. Костадин Ангелов. 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени