Проф. Дашева подаде оставка като съветник на спортния министър

Моите виждания обаче се различават от "официалните", заяви тя

Проф. Даниела Дашева
Проф. Даниела Дашева

"Официално се оттеглям като съветник по спортните въпроси към министъра на младежта и спорта. Мотивите ми са както лични, така и професионални. Но дали съм се отказала от желанието си да помагам за развитието на българския спорт? Категорично –НЕ!"

Това написа във Фейсбук профила си проф. Даниела Дашева - съветник на министъра на младежта и спорта.

"Моите виждания обаче се различават от "официалните"! Именно затова взех решение да насоча усилията си към провеждането на срещи и разговори със спортните клубове по места! Там, където се раждат и правят първите си стъпки бъдещите шампиони ! Там, където в момента родителите са тези, които издържат детско-юношеския спорт на България. Там, където има остра нужда от нов модел на развитие и възможности за стимулиране на младите спортисти с престижни класирания.  Крайно време е някой да започне да чува гласовете на треньори, спортни специалисти и състезатели, както и да си зададе въпроса защо България е може би единствената страна в Европа, която извърши и продължава да извършва непрофесионални, и в последствие пагубни реформи в спорта. Крайно време е някой да осъзнае, че това трябва да спре.

Нееднократно съм писала и казвала, че спортът е специфична дейност, която се провежда и организира от специалисти. Трябва обаче и да се управлява от такива.

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени