Проф. Константинов: Отиваме към правителство с пълна подкрепа

Според него е "безумие" да има избори през лятото, защото никой няма да гласува

Проф. Михаил Константинов
Проф. Михаил Константинов Източник: БНТ

"Отиваме към правителство с пълна подкрепа", каза в предаването на "Денят започва" с Георги Любенов по БНТ математикът и шеф на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов. Отиваме към Великобритания, където няма опозиция, правителството е общо и никой не си мисли да опозиционерства, смята той. Нуждаем се от единство, смята проф. Константинов. По думите му, външнополитическата ситуация в момента е изключително сложна, доларът е пред рухване, много сложно е в Русия, а освен това, даваме голям брой жертви на пандемията от коронавирус. Назрява война и ние трябва да дадем пример и да бъдем лоялни партньори. В момента спасяваме и себе си, и света, обясни проф. Константинов.

 

Според него е "безумие" да има избори през лятото, защото никой няма да гласува. Би било меко казано, крайно безотговорно да се отива към нови избори, категоричен е математикът. Случилото се във Велико Търново показа защо в Европа няма машинно гласуване - гласуват само в Брюксел и селата покрай него, коментира математикът относно отмяната на машинния вот в Старата столица. ЦИК отмени машинното гласуване във Велико Търново поради това, че имаше софтуерен проблем, който разместваше преференциите, тоест променяше изборния резултат и ако там нямаше хартия, вотът щеше да бъде касиран, категоричен е проф. Константинов.

 

27% от секциите, където имаше машини, гласуваха с машини. И каква изненада - преди 2 години на европейските избори точно 27% пак гласуваха с машини, обясни още проф. Константинов. По думите му, вотът в чужбина е донесъл 4 мандата - 3 за партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" и 1 за "Демократична България" с лидер Христо Иванов. Работата сега беше 4 пъти повече, отколкото на предишните избори. Затова поздравявам българската изборна администрация - 80 000 души и колегите от "Информационно обслужване", допълни проф. Константинов.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени