Проф. Костадин Ангелов: ГЕРБ иска оставката на Кацаров, провали се с ваксинацията

Според него лекарите са без осигурени 1000 лв. за работа на първа линия

Костадин Ангелов
Костадин Ангелов Източник: ПП ГЕРБ

Ние от ГЕРБ настояваме Румен Радев да поеме политическата отговорност и да смени Стойчо Кацаров, искаме неговата оставка. Това заяви проф. Костадин Ангелов по време на изявление на партията в парламента.

 

Той изтъкна две основания за това искане - провал на ваксинационната кампания и отправянето на "противоречиви послания към българския народ, включително и антиваксърски и такива, компрометиращи спазването на мерките". 

 

Според Ангелов лекарите са без осигурени 1000 лв. за работа на първа линия и с "несправедлива методика" за заплащане на труда им. "Има криза с "Ремдесивир". Има криза с кислород", добави още той.

 

"Очевидно е несправянето и немощта на здравното министерство да се справи с кризата и затова не са виновни хората и не е виновен бизнесът. Аз не знам дали този човек чува това, което му казва бизнесът", заяви Николина Ангелкова. По думите ѝ от ГЕРБ са против затварянето на бизнеси без незабавни икономически мерки.

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени