Проф. Костадин Ангелов: Кой е бил дежурният лекар-микробиолог/вирусолог, валидирал изследването на Никола Минчев посред нощ, извън работно време

Коя е лабораторията в София, която работи денонощно и предлага експресно изследване на PCR за около 50 минути

Проф. Костадин Ангелов
Проф. Костадин Ангелов Източник: bTV

Виждам тестовете на двама от участниците в КСНС - Никола Минчев и Десислава Атанасова. 
Консултативният съвет приключи около 19:30-19:40 часа, пише ексминистъра на здравеопазването Костадин Ангелов в профила си.


И продължава: "Новината за положителния тест на председателя на НС беше съобщена първо от сайта на NOVA в 21:24 часа. На база тези факти, можем да установим, че пробата на г-н Минчев е взета около 20:00ч.,а резултатът е бил готов около 21:20ч. 


От снимката, публикувана от Никола Минчев виждаме, че тестът му е по метода - PCR. Или за готова проба за час и двайсет минути - услугата е експресен PCR. И сега става интересно. Най-късният възможен час за пробовземане в София за това изследване с тази услуга е 19:00ч.


Любопитни са следните въпроси: 
1. Коя е лабораторията в София, която работи денонощно и предлага експресно изследване на PCR за около 50 мин.? (При Десислава Атанасова лабораторията е ясна, при Никола Минчев остава загадка).


2. Кой е бил дежурният лекар-микробиолог/вирусолог, валидирал изследването посред нощ, извън работно време?(При снимката на Десислава Атанасова се виждат имената на лекар, при тази на Никола Минчев липсва, а това прави изследването невалидно).


3. Направено ли е изследването на Никола Минчев преди КСНС и проявявал ли е симптоми на COVID-19 още преди Консултативния съвет?


Ще използвам и възможността да отправя един съвет към г-н Минчев: Свиквайте с този интерес към Вас. Това е нормално. Той няма други цели, освен една-как е председателят на Народното събрание и спазил ли е правилата, както всички български граждани.


И всичко това, защото от изследването, което е качил Никола Минчев, не става ясно, че принадлежи на него- липсват имена, ЕГН, инициали или някой от нормалните атрибути за това изследване.

 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени