Проф. Михаил Константинов: Време е да се мисли за активна регистрация за вота

Най-големият проблем е със сбърканите протоколи, според негоНашата система е изключително пропорционална на национално ниво, на регионално ниво някъде възникват малки непропорционалности, изтъкна той

Проф. Михаил Константинов
Проф. Михаил Константинов Източник: Zonanews

Не очаквам да има технически проблеми с изборите, администрацията ще се справи о резултатите ще бъдат правилно отчетени. Това стана ясно от коментара пред БНТ на проф. Михаил Константинов. За него най-интересно ще е разпределението на мандатите по райони между партиите.

 

"Броят на мандатите, които всяка партия ще спечели, не зависи от това колко мандати има в районите. Нашата система е изключително пропорционална на национално ниво, на регионално ниво някъде възникват малки непропорционалности, в рамките на един мандат", коментира още проф. Константинов.

 

Партия с по-малко гласове може да вземе един мандат повече. Но на национално ниво има абсолютна справедливост, увери той.

 

По думите му 1,4 милиона са избирателите в България. "Време е да се мисли за активна регистрация", изтъкна Михаил Константинов и се обяви категорично за това.

 

Според него няма политическа воля да се въведе активна регистрация. Ако изборната администрация си върши работата, няма да има проблем с броенето на бюлетините.

 

Няма достатъчно обучение за изборната администрация, по думите му. Най-големият проблем е със сбърканите протоколи, според него. Това не е заради ниско образование на администрацията, добави той.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени