Проф. Николай Габровски: Имахме уникален шанс да продължим по друг начин в българската политика

По думите му партийните интереси са твърде силни, а партийните страсти - твърде горещи

Брифинг на проф. Николай Габровски и проектоправителството
Брифинг на проф. Николай Габровски и проектоправителството Източник: Труд

Продължаваме напред, да се надяваме, че България ще има късмет и че тежката политическа криза ще бъде преодоляна. Да се надяваме, че ще имаме силите това да се случи и следващата година да не остане в историята като една тъжна и загубена година. Това заяви проф. Николай Габровски на брифинг, след като парламентът отхвърли кандидатурата му за премиер.

 

"На ринга излязоха доброто и злото. Хората заложиха на злото, злото победи и хората спечелиха. За съжаление, днес се случи точно това. Имахме уникален шанс да продължим по друг начин в българската политика. Това беше гражданска инициатива, която всички ние проявихме", продължи той.

 

По думите му партийните интереси са твърде силни, а партийните страсти - твърде горещи. "Доволен съм от това, което се случи. За миг не съжалявам, че положих тези усилия и че се срещах с хората, които ми се довериха. Благодаря им искрено, че го направиха", уточни проф. Габровски.

 

По природа съм оптимист, ианче не бих се захванал с тази задача. По-малко оптимист съм за това, което предстои на България. Тъжен съм, че ако се развие сценарий, който е песимистичен, ще прекараме една година от избори в избори, което няма да е от полза за никого. Що се отнася до третия мандат, дадохме всичко от себе си в този първи и той трябваше да бъде реализиран. Всякакви комбинации и задкулисни договорки са нещо, с което не искаме нашите имена да бъдат асоцирани, отбеляза той.

 

Не всички чудеса явно стават по Коледа. Нека имаме една здрава и хубава година, въпреки всичко, каза още проф. Габровски.

 

 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени