Проф. Николай Габровски: Сам избрах всички министри за правителството, това бе условието ми

Прецених, че е редно да направя тази крачка – да изляза от зоната си на комфорт и от своето русло да се опитам да променя хода на събитията, заяви още той

Проф. Николай Габровски
Проф. Николай Габровски Източник: Zonanews

Аз избрах всички министри за мандата. Това бе условието ми да бъда премиер, заяви в предаването "Панорама" по БНТ проф. Николай Габровски, кандидат за министър-председател на ГЕРБ-СДС. Той заяви, че е готов със състава на правителството, а в него влизат добри професионалисти.

 

Намерението му е този кабинет да стигне до гласуване в пленарна зала. Екипът е почти напълно готов и то с хора, които смятам, че до един са високи професионалисти с добри имена, каза кандидатът за министър-председател.

 

Проф. Габровски се надява, че когато стане ясно кои лица ще влязат в състава на бъдещия кабинет, всички ще осъзнаят, че действа принципът на професионализма. По думите му в кабинета присъстват имена, отдалечени от партийното говорене. Той се надява също, че тогава ще надделее разумът и първият мандат ще се реализира.

 

Моята задача бе да осъществя гражданска инициатива, да покажем, че в обществото има хора, които се интересуват от това, което се случва, коментира проф. Габровски за срещите, които проведе с парламентарните групи тази седмица.

 

Много съм доволен от проведените консултации с "Демократична България", "БСП за България". ДПС и "Български възход". Въпреки всичко хората дойдоха на срещата. Това означава, че има отворена врата за диалог, смята той.

 

Проф. Габровски смята, че за държавата в момента е най-добре да има редовно правителство. Ако сега се отиде на предсрочни избори, най-вероятно ще има и следващи, прогнозира той. По думите му е малко вероятно да се реализира правителство с втория или с третия мандат.

 

Въпреки това той не отхвърля възможността, ако му предложат да е кандидат за премиер с третия мандат, да се съгласи. Ще има условие обаче – пълна свобода на избор на екип, отдалечен от партийните централи.

 

Прецених, че е редно да направя тази крачка – да изляза от зоната си на комфорт и от своето русло да се опитам да променя хода на събитията, заяви проф. Габровски в отговор на въпрос защо се е съгласил да се включи в политиката. Когато се случи някаква беда или инцидент, има хора, които стоят отстрани и гледат, има и такива, които се опитват да окажат помощ, добави той.

Още от "Политика"

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени