Проф. Тагарев: Няма никаква причина да ми се иска оставката

Министърът бе изслушан за дрона в Тюленево на извънредно заседание на Комисията по отбрана

Тодор Тагарев
Тодор Тагарев Източник: МО

Няма никаква причина да ми се иска оставката. Това коментира министърът на отбраната Тодор Тагарев пред медиите в парламента във връзка с поисканата му оставка заради случая с дрон край Тюленово. Той заяви, че в този случай няма такава причина.

 

"Армията е действала така, както са предписанията. Никой не е пострадал, дронът е унищожен, няма никаква опасност за хората", добави министърът. "Не ги броя призивите, но си мисля, че средно два или три пъти на седмица на мен ми се иска оставката. Не виждам нещо по-различно", каза Тагарев. 

 

Министърът бе изслушан за дрона на извънредно заседание на Комисията по отбрана.

 

"От един случай не може да съдим за тенденции. Това, което мога да кажа, че от гледна точка на реакцията на Министерство на отбраната, са спазени всички протоколи. Трябва да имате предвид, че в извънработно време ние поддържаме готовност за реакция в рамките на четири часа, т.е. когато, както в този случай, това стане през нощта, ние няма как да тръгнем веднага някои. Тръгва на развиделяване екипът, отива на мястото, идентифицира боеприпаса, взима всички мерки за безопасност и унищожава боеприпаса", коментира той. 

 

"В 11 часа този боеприпас вече е унищожен и няма никакво основание за притеснение на който и да било", подчерта проф. Тагарев, като посочи, че всички мерки за безопасност са взети и няма никаква причина за притеснение.

 

Министърът отбеляза, че не са разбрали откъде е дошъл дронът. "Очевидно той е паднал във водата, течението го е извлякло към брега. Може това да се е случило преди часове, може да се е случило преди дни. Няма как да направим пълен анализ, по-важното беше да бъде унищожен този боеприпас", обясни той, като изрази предположение, че може да са минали до две седмици, откакто той е паднал.

Още от "Политика"

Премиерът Главчев се срещна с посланиците на страните членки на ЕС, САЩ, Обединеното Кралство и Швейцария

Служебният премиер посочи, че ключови външни приоритети на страната ни остават присъединяването към Шенген по суша и приемането в еврозоната

Прочетете повече прочетете повече

ГЕРБ-СДС: Заводът за преработка на отпадъци ударно запълва депото в София и сепарира два пъти по-малко материали за реци

Проверка на терен от общинските съветници на ГЕРБ през април показа, че на депото на София се заравя РДФ-гориво, вместо то да бъде реализирано

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени