Проф. Тагарев: Няма никаква причина да ми се иска оставката

Министърът бе изслушан за дрона в Тюленево на извънредно заседание на Комисията по отбрана

Тодор Тагарев
Тодор Тагарев Източник: МО

Няма никаква причина да ми се иска оставката. Това коментира министърът на отбраната Тодор Тагарев пред медиите в парламента във връзка с поисканата му оставка заради случая с дрон край Тюленово. Той заяви, че в този случай няма такава причина.

 

"Армията е действала така, както са предписанията. Никой не е пострадал, дронът е унищожен, няма никаква опасност за хората", добави министърът. "Не ги броя призивите, но си мисля, че средно два или три пъти на седмица на мен ми се иска оставката. Не виждам нещо по-различно", каза Тагарев. 

 

Министърът бе изслушан за дрона на извънредно заседание на Комисията по отбрана.

 

"От един случай не може да съдим за тенденции. Това, което мога да кажа, че от гледна точка на реакцията на Министерство на отбраната, са спазени всички протоколи. Трябва да имате предвид, че в извънработно време ние поддържаме готовност за реакция в рамките на четири часа, т.е. когато, както в този случай, това стане през нощта, ние няма как да тръгнем веднага някои. Тръгва на развиделяване екипът, отива на мястото, идентифицира боеприпаса, взима всички мерки за безопасност и унищожава боеприпаса", коментира той. 

 

"В 11 часа този боеприпас вече е унищожен и няма никакво основание за притеснение на който и да било", подчерта проф. Тагарев, като посочи, че всички мерки за безопасност са взети и няма никаква причина за притеснение.

 

Министърът отбеляза, че не са разбрали откъде е дошъл дронът. "Очевидно той е паднал във водата, течението го е извлякло към брега. Може това да се е случило преди часове, може да се е случило преди дни. Няма как да направим пълен анализ, по-важното беше да бъде унищожен този боеприпас", обясни той, като изрази предположение, че може да са минали до две седмици, откакто той е паднал.

Още от "Политика"

Николай Денков: Русия е последната, която би могла да говори за спазване на международни договори

Парламентът днес реши България да предостави допълнителна военна помощ на Украйна, която включва неизправни зенитно-управляеми ракети С-300 и боеприпаси за автоматично стрелково оръжие c калибър 5.56x45 мм

Прочетете повече прочетете повече

Депутати от ГЕРБ: Раздават се милиарди на странни фирми - това е международен скандал

Бившият енергиен министър, сега депутат от ГЕРБ, Теменужка Петкова заяви, че по Плана за възстановяване не се предвиждат никакви инвестиции, за да се случи удължаване живота на въглищните централи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени