Прокуратура протестира решението на съда за запазването на партията на руските националисти "Възраждане"

С изложените в протеста мотиви Софийска градска прокуратура иска съдът да постанови ново решение за прекратяване на политическа партия "Възраждане"

Костадин Костадинов
Костадин Костадинов

Софийска градска прокуратура внесе протест срещу решението, постановено от Софийски градски съд, с което е отхвърлен искът на държавното обвинение за разпускане на политическа партия "Възраждане". Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Прокуратурата счита, че прогласеното от съда решение е неправилно и незаконосъобразно. Не са съобразени всички събрани доказателства, относими към конкретния казус. Значителна част от тях са станали известни след регистрацията на партията през 2015 г. от получени сигнали и извършени проверки. Не са взети предвид обясненията, дадени от лица, за които има попълнени декларации за участие, но са заявили, че не са присъствали на учредително събрание на въпросната политическа партия, проведено през м. август 2014 г. в гр. Плиска. Освен това не са отчетени обясненията на лица, заявили, че не са подписвали декларация за индивидуално членство по чл. 11 от Закона за политическите партии, но са посочени в списъците на членовете-управители. С изложените в протеста мотиви Софийска градска прокуратура иска съдът да постанови ново решение за прекратяване на политическа партия "Възраждане".

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени