Прокуратурата потвърди: Районният председател на БСП в Пловдив е с фалшива диплома. Няма да носи отговорност заради давност!

Дори и в хода на разследването на "Икономическа полиция" и Районна прокуратура Йорданова е опитала да изопачи истината

Предизборният плакат от местни избори 2019 на Десислава Йорданова
Предизборният плакат от местни избори 2019 на Десислава Йорданова

Дъщерята на червения депутат доц. Георги Йорданов - Десислава Йорданова от Пловдив, няма завършена степен за висше образование "бакалавър". Това е заключението на прокуратурата. Тя е използвала умишлено неистински документи, но няма да понесе отговорност за действията си заради изтекла давност, съобщи NOVA, позовавайки се наблюдаващия прокурор по случая. 

Скандалът с фалшивата диплома на районния председател на БСП в Пловдив, район "Западен", гръмна след разследване на телевизията. В материалът се твърдеше, че Йорданова се е сдобила с магистърска степен в Медицинския университет, като е представила преди това подправена документ, че е завършила бакалавърска степен от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

 

Според наблюдаващия случая прокурор, има извършено престъпление и Йорданова е ползвала неистински документи умишлено и съзнавайки това, съобщава телевизията. Само, че тя няма да понесе отговорност за действията си и срещу нея няма да бъде образувано дело. Прокуратурата прекратява преписката срещу нея заради изтекла давност. От постановлението на прокуратурата става ясно, че дори и в хода на разследването на "Икономическа полиция" и Районна прокуратура Йорданова е опитала да изопачи истината. Пробвала е да ѝ бъде издадена диплома за завършена степен "бакалавър" от ПУ "Паисий Хилендарски" - филиал Кърджали. В хода на разследването Йорданова два пъти е ходила до филиала в Кърджали, за да поиска копие на диплома, каквато неколкократно от ръководството ѝ обяснили, че не съществува.


Като главен експерт в отдел "Образование", Десислава Йорданова до последно твърдеше, че има завършено висше образование степен „бакалавър“ и обеща да представи пред медиите такъв документ. Обеща и да съди екипа на NOVA, след като институциите си свършат работата.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени