"Промяната" е видима - глобиха Ицо Хазарта заради бягство от работа

Отсъствал неоправдано на 16 и 17 декември

Христо Петров, известен като Ицо Хазарта
Христо Петров, известен като Ицо Хазарта
Рапърът Христо Петров-Ицо Хазарта, който е депутат от "Продължаваме промяната" е отсъствал неоправдано от две пленарни заседания през декември. Това показва справка на сайта на Народното събрание (НС). Той е липсвал на 16 и 17 декември. Точно на 17 декември Хазарта е имал концерт в бургаския клуб Fabric. В интернет изявата на известния с огромните си претенции към другите нов депутат е рекламирана като "Черно парти - парламентарен контрол". 
 
Още един депутат от ПП е регистрирал неоправдани отсъствия въпросните два дни – Йордан Маджунков, представител на Пловдив-град. Според финансовите правила на парламента, за съответните дни депутатите няма да получат възнаграждения.

Освен Хазарта от групата на "Продължаваме промяната" има и други, отсъствали от пленарната зала, без да представят извинителна бележка на ръководството. Един от тях е лидерът на една от партиите мандатоносител на ПП - Средна европейска класа, Константин Бачийски, който е народен представител от Бургас. Той е липсвал на 9 декември. От "Промяната" са наказани също Снежана Апостолова, Искрен Арабаджиев и др. 
 
Любопитно е, че подобна дисциплинарна мярка ще бъде наложена и на Владислав Панев от „Демократична България" (ДБ). Той е отсъствал на 9 и 10 декември. В първия от двата дни обаче Панев бе засечен да си прави селфи в кулоарите на парламента с Делян Пеевски от ДПС, което предизвика сериозен скандал в редиците на ДБ. Явно Панев не се е регистрирал, а след изпълнението с Пеевски, е избягал, потопен в срам от колегите си в НС. 
 
 
 
 
 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени