Протест пред централата на БСП: Неутралитетът убива деца

Участниците поискаха да бъде изпратена военна помощ за Украйна

БСП (Българска социалистическа партия)
БСП (Българска социалистическа партия) Източник: Zonanews

Флашмоб пред централата на БСП с искане да бъде изпратена военна помощ за Украйна се състоя този следобед. Недоволните поставиха окървавени детски играчки и издигнаха плакати "Неутралитетът убива деца", "И путинофилията убива", "Незабавна военна помощ за Украйна" и други.

 

В момента управляващата четворна коалиция на ПП, ИТН, ДБ и БСП обсъжда в Министерски съвет темата за изпращане на помощ за Украйна. Свикването на коалиционен съвет бе по искане на председателя на парламентарната група на "Демократична България" (ДБ) Христо Иванов.

 

Преди началото на коалиционния съвет депутатът от "Има такъв народ" (ИТН) Станислав Балабанов, който ще е част от делегацията, определи решението на БСП да не изпраща свой представител в Киев като "слабо държавническо поведение". Той подчерта, че лидерът им Слави Трифонов има ясно изразена позиция на подкрепа, а политическа формация ще бъде свободна да гласува по съвест в пленарна зала.

 

От БСП обаче обявиха, че няма да подкрепят изпращането на военна помощ. По-рано днес стана ясно, че социалистите няма да изпратят свой човек и в делегацията на премиера Кирил Петков, която ще посети Киев. 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени