Протестите на земеделските производители продължават

Земеделските производители настояват да се преразгледа предложението за разпределение на помощите и бюджета, които биха възпрепятствали масови фалити в българското земеделие

Протести на земеделски производители
Протести на земеделски производители Източник: Facebook

Трети ден се очаква земеделски производители в страната да излязат на протест. Както обявиха представители от Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), времето на протестните действия ще се увеличава с всеки изминал ден (освен събота и неделя, когато няма да бъдат затваряни пътища в интерес на гражданите), докато не бъдат приети исканията на земеделците.

 

Земеделските производители настояват да се преразгледа предложението за разпределение на помощите и бюджета, които биха възпрепятствали масови фалити в българското земеделие, както и за ясни гаранции за законодателни промени, които да гарантират устойчивост на сектора.

 

Протести на земеделски производители във Видинско
Протести на земеделски производители във Видинско Източник: Скрийншот видео кадър

Във вторник протестът на земеделските производители блокира пътя към "Дунав мост 2" при Видин. Трактори и земеделска техника блокираха околовръстния път на Видин като са затворени и двете платна към и от граничния контролно-пропускателен пункт "Дунав мост 2" при Видин - Калафат. Движението за товарни автомобили към Румъния бе спряно. 

 

Вчера неправителствените организации бяха на среща с премиера Николай Денков и министъра на земеделието и храните Кирил Вътев в Министерския съвет. Целта на срещата бе да се запознаят с новия меморандум.

 

"Протестите продължават", каза председателят НАЗ Илия Проданов след срещата снощи. По думите на Проданов имат несъгласия по някои от точките на Меморандума, които предстои да се обсъждат и изчистят.

 

"Преговорите ще продължат в петък следобед", съобщиха снощи от правителствената пресслужба след срещата.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени