Протежето на ген. Решетников: Решението на НС е опасна стъпка към въвличане на България във войната

По българските улици трябва да се веят български знамена“, каза още Радев

Румен Радев
Румен Радев Източник: Zonanews

"Мисля, че партиите пренебрегват здравия разум. Решението е опасна стъпка към въвличането на България във войната. Конфликтът никак няма да бъде кратък, той ще се разраства. Очаквам наистина разумни решения. Формулировката "военно-техническа помощ" е достатъчно разтеглива и рискована". Така коментира решението на Народното събрание за предоставяне на военно-техническа помощ на Украйна Румен Радев, който през 2016 г. беше предложен на Нинова за кандидат-президент от ген. Решетников - бивш резидент в началото на 90-те години на Службата за външно разузнаване на Русия. 

 

"Войната, която бушува непосредствено до нас и която до скоро считахме за немислима, изисква държавническо държане и адекватни решения, които да укрепват националната сигурност," коментира пред журналисти държавният глава след водосвета на бойните знамена по случай Деня на храбростта и Българската армия.

 

Йорданка Фандъкова, Кирил Петков, Румен Радев, Илиана Йотова
Йорданка Фандъкова, Кирил Петков, Румен Радев, Илиана Йотова Източник: Zonanews

Той посъветва политиците да не дълбаят разделение в обществото, който само по себе си е скандално заявление от човек, който от първото си посещение в НС в началото на 2017 г., та до днес е основен разделител на българското общество. Протоколът беше поставил Радев и Петков днес един до друг по време на празника, но и двамата демонстрираха изключителна хладност - без поздрави, намръщени и едва сдържащи ненавистта си един към друг.

 

Кирил Петков и Румен Радев
Кирил Петков и Румен Радев Източник: Zonanews

"Недопустимо е в центъра на столицата да се създават сблъсъци по отношение на войната. По българските улици трябва да се веят български знамена", каза още Радев и добави: "Всеки, който по един или друг начин пренася тези страсти в България, трябва да бъде готов да понесе своята отговорност".

 

Запитан за политическия проект на Стефан Янев, който беше премиер в последните два служебни кабинета назначен от него, Радев каза:

"Назначените от мен министри бяха силни, когато работеха заедно в назначения от мен кабинет, но впускането в партийната политика се оказва за много от тях непосилна. Това се случва за втори път.

 

"Грешно разбиране е да се преписват партии на президента. Аз не работя с подставени лица", отговори Румен Радев на въпрос дали той е в основата на този проект, с което показа за пореден път, че е завършен демагог и неприятел на истината. 

Още от "Политика"

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени