Протежето на кръга "Капитал" Кирил Петков се готви за политическа кариера след служебното правителство

Петков определи финансовия министър Асен Василев като "човекът, който направи най-добрия бюджет на страната в новата ни история", с което предизвиква единствено висока оценка на своето чувство за хумор

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: МИ

"Аз съм много доволен, че показахме на българския народ, че хора с воля на управленски  постове могат да защитят техните интереси, за сметка на големи магнати, които са свикнали да живеят от държавния бюджет". Това каза в интервю за БНР служебният министър на икономиката Кирил Петков. Той изрази готовност да подпомогне новия министър на икономиката, за да предаде натрупания от него опит. "Бих дал толкова време, колкото й трябва, за всякакъв вид съвети, обяснения и информация – тази инерция да продължи със същата скорост. Голямата ни надежда е да няма стъпка назад, а да се продължи със същата скорост напред".

 

Запитан смята ли да продължи кариерата си като политик, Петков посочи: "Оттук нататък, под една или друга форма ще следим нещата как се случват, за разлика от преди, когато просто протестирахме". С това той доказа, че еговите промоутъри от ДеБъ са използвали служебното правителство и неговата позиция там като платформа за вкарването в българската политика на поредния "сламен човек". 

 

"Събрахме знание и това знание ще го използваме под една или друга форма, за да бъдем гарант по някакъв начин", завъртя обичайните мантри Петков, без да каже нещо конкретно в полза на твърденията си. Оставаме изцяло в политическия живот на страната с една-единствена цел – България има много по-голям потенциал, добави той.

 

С някои от министрите се чувстваме вече като част от един екип, отбеляза служебният министърът на икономиката, с което потвърди и втората хипотеза, че той, Асен Василев и образователния министър Николай Денков са капиите на кръга "Капитал" в служебното правителство на Радев. Високи управленски позиции, получени от апендикса на Решетников срещу денонощна медийна подкрепа, която сайтовете на Прокопов и сие му осигуряват. С което отдавна би трябвало да са се демаскирали в очите на десните избиратели като политически и идеологически ментета. 

 

"Да, пука ни за България. Не, няма да изчезнем сега по бизнесите си. Ще си ги управляваме, но всеки от нас в момента има доста голяма енергия да бъде част от продължителната промяна на България. Със сигурност ще бъдем активни." Петков определи финансовия министър Асен Василев като "човекът, който направи най-добрия бюджет на страната в новата ни история", с което предизвиква единствено висока оценка на своето чувство за хумор. 

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени