Психологът Росен Йорданов: При Бойко Рашков се наблюдава нарцистичен автоеротизъм

Според него Радев се пази да не сбърка, като един ученик, който си е научил урока

Росен Йорданов
Росен Йорданов Източник: NOVA NEWS
"Не само политиците, всички хора говорят и с езика на тялото", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS психологът Росен Йорданов. Според него президентът Радев има емоционалната изравненост в тона, което говори за липса на автентичност, може да се говори за репетираност, като добре научен урок.
 
"Аз съм анализатор на поведението на президент. Г-н Радев в представител на неговите съветници сигурно стои достолепно. Не можеш да съобщаваш различни събития с еднакъв тон. Тази емоционална изравненост, тази беизразност и този полуфлегматичен тон, който наблюдаваме в почти всяко изявление на президента, свидетелства само за едно - липса на автентичност", добави Йорданов. Според него Радев се пази да не сбърка, като един ученик, който си е научил урока. 
 
Психологът разтълкува и говореното на Бойко Рашков и заяви, че то е сигнал за стремеж за привличане на вниманието към себе си, което нарцистичен автоеротизъм. "При Бойко Рашков се наблюдава една нарцистична абстиненция, на него му е липсвала публичността и поради краткото време, в което му предстои да се изявява, той като че ли няма търпение да се изявява. Единствената динамика, която може да се наблюдава е от много гневен до много уверен в различните ситуации. При г-н Рашков може да говорим за особен вид нарцистичен автоеротизъм", разкри Росен Йорданов. 
 
За Бойко Борисов Росен Йорданов смята, че говори като човек, който е преживял депресивен епизод в скорошен план, за разлика от предишните периоди на юнашко поведение.

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени