Радев: Димитър Главчев изпълнява щенията на своя партиен началник

За поста на първи дипломат Главчев предложи Даниел Митов, който е заместник-председател на ПП ГЕРБ, а на мястото на Кирил Вътев е предложен Георги Тахов

Румен Радев
Румен Радев Източник: Президентска администрация

Двама министри се освобождават само седмица след клетвата на служебното правителството. Това е провала на конституционната реформа. Партиите обезмислиха служебния кабинет и го направиха уязвим за партийни вмешателства. Виждате от партийни събрания как се дават разпореждания, как се заплашва министър-председателят.

 

Надявам се г-н Главчев да си дава сметка за щетите върху кабинета и върху цялостното доверие в изборния процес, когато той светкавично изпълнява щенията на своя партиен началник. Това заяви Румен Радев в коментар на исканите от служебния премиер рокади на двама министри - на външните работи и на земеделието.

 

За поста на първи дипломат Главчев предложи Даниел Митов, който е заместник-председател на ПП ГЕРБ, а на мястото на Кирил Вътев е предложен Георги Тахов.

 

Според последните промени в Конституцията тези кадрови промени в кабинета трябва да бъдат одобрени от президента. Радев обяви, че ще разговаря със служебния премиер в петък.

 

"Ще настоявам премиерът Главчев да си спази обещанието, че ще предложи кабинет, който е равно отдалечен от всички партии. В петък ще го поканя да обсъдим неговите предложения за рокади, но не може да се предлагат за министри зам.-председатели на политически партии", добави Радев. 

 

И добави: "За външния министър стана ясно от къде идва заръката. Кой поръча смяната и на земеделския министър, когото г-н Главчев лично представи за оставане в служебното правителство в дух на приемственост и доказан мениджърски подход. Според вас не е ли странно министър-председател да си сменя през ден мнението и нормално ли е през ден да сменяме министри?", запита Румен Радев.

Още от "Политика"

Евродепутати: Имоти в България са центрове на руско влияние

ЕП изразява и силна загриженост относно съществуването на мрежа от агенти по дезинформация, действащи в платформите на социалните медии, в традиционните медии, академичните среди, неправителствените организации и политическите партии, както и относно руския контрол върху тази мрежа

Прочетете повече прочетете повече

ГЕРБ-СДС регистрира листата си в РИК-Пазарджик, Екатерина Захариева отново е водач

В регистрираната пълна листа място намират познати и изтъкнати лица от партията на общинско и областно ниво, както и представители на гражданската квота – всеки от тях с доказана експертиза и опит

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът Главчев обсъди подготовката на изборите с представители на четири министерства

Това са министрите на електронното управление и на регионалното развитие и благоустройството Валентин Мундров и Виолета Коритарова, както и заместник-министрите на външните работи и на транспорта и съобщенията Иван Кондов и Димитър Недялков

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени