Радев към правителството: Времето за анализи изтече, чакаме резултатите. Къде са резултатите? Хората не ги усещат

Президентът натиска правителството за АЕЦ "Белене"

Румен Радев
Румен Радев Източник: Zonanews

Правителството трябва да прави така, че да не допуска политиката и геополитиката да убива българската икономика. Нужни са надеждни, устойчиви мерки и решения, а не само добри намерения. Времето за анализи изтече, чакаме резултатите", заяви президентът Румен Радев по време на свое посещение в завода на металургичната компания за цветни метали "КЦМ 2000" в Пловдив. "Има нови хора в ръководството на енергетиката, но къде са резултатите? Хората не ги усещат", посочи държавният глава, цитиран от NOVA.

 

Той посочи, че не може в условията на остра енергийна криза енергоинтензивните предприятия да бъдат изоставени, без адекватни мерки и предсказуемост в ценовата политика. Президентът коментира и възродената тема за изграждането на нови мощности в АЕЦ "Белене", като посочи, че България има бъдеще като ядрена държава и трябва да се вземе решение. "Десетилетия напред да имаме инвестиции в базови мощности, не можем да си позволим лукса да се откажем от големия инвестиционен потенциал", коментира Радев.

 

По думите му санужни  неотложни законови промени. "Трябва да имаме реална ликвидност и реални ангажименти" - заяви Радев.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени