Радев натиска партиите да побързат с кабинета

От "Има такъв народ" обявиха в парламента, че името на премиера и министрите в евентуалния бъдещ редовен кабинет ще станат ясно след като партията получи мандат

Република България Президент
Република България Президент Източник: Zonanews
Във връзка с отправени от медиите въпроси относно връчването на мандат за съставяне на правителство прессекретариатът на Румен Радев разпространи позиция по темата, която публикуваме без редакторска намеса. 
 
"Страната ни е изправена пред провеждането на неотложни реформи и решения, които изискват кабинет с политическа отговорност и парламентарна подкрепа. Затова парламентарно представените политически сили трябва възможно най-скоро да намерят формулата за съставяне на редовно правителство в интерес на българското общество, а президентът, изпълнявайки конституционните си задължения, има готовност да връчи мандат за съставяне на кабинет. Постигането на устойчив консенсус за промяна е отговорност на самите политически сили".
 
Припомняме, днес от "Има такъв народ" обявиха в парламента, че името на премиера и министрите в евентуалния бъдещ редовен кабинет ще станат ясно след като партията получи мандат от президента. 

Още от "Политика"

ГЕРБ: Бойко Рашков е шеф на предизборния щаб на Радев, да отговори кой е заплашвал Спецов! (ВИДЕО)

Румен Спецов пет пъти е изпращал уведомления до "сламения човек", на когото е продал фирмата си със задължения, за да издължи на хазната тези 1,5 млн. 

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени