Радев не потвърди, но и не отрече подкрепа за партиен проект около Кирил Петков

Той отново се обяви против избори 2 в 1

Румен Радев
Румен Радев Източник: БНТ

Издаването на указа за датата на парламентарните избори зависи от това как народните представители ще организират оттук нататък своята работа, така че да изпълнят поне най-важната част от задачата, която е пред тях. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, цитиран от БНТ. С това той отново потвърди, че прозвището "рекетьор", което му поставиха част от народните представители е точно на мястото си.

 

По думите му на дневен ред не е толкова датата на изборите, а дали НС ще се мобилизира да свърши поне част от работата. "На плещите на народните представители лежи отговорността за актуализация на бюджета. Вярвам, че те няма да оставят работещите, пенсионерите, болниците и бизнеса без пари. Всички очакваме в оставащите дни те да организират максимално добре своята работа. Има и важни проектозакони, които предстоят да бъдат гласувани", каза Радев, без ни най-малко да покаже, че точно неговите действия, които доведоха до тази безпрецедентна криза са в основата на повечето заплахи за българската нация.

 

"Народното събрание отказва да вземе, каквото и да е отношение по Плана за възстановяване и устойчивост. Мисля, че това не е добър сигнал към българските граждани", демагогски натърти Радев. За избори 2 в 1 той  пак повтори, че такова смесване било против духа на нашата Конституция. "Този вариант не е в интерес и на президентската институция, но трябва да отчитаме и факта, че кризата се задълбочава, а и трябва да призоваваме българите да гласуват в три поредни седмици, което се свързано и с разход на средства и с време", каза Румен Радев.

 

Държавният глава акцентира на това, че ще търси рационално решение, защото и изборната администрация ще бъде изключително натоварена. Той заяви, че темата за бъдещ служебен кабинет не е на дневен ред. "С това служебно правителство исках да покажа, че е възможен нов модел и стил на управление, който да надхвърля антагонизма, насаден между партиите и мисля, че този модел се оказа успешен и показа сериозни резултати", каза Радев.

 

Той не пожела да коментира дали ще подкрепи партиен проект около служебния министър на икономиката Кирил Петков. Румен Радев участва днес в откриването на военномедицински симулационен тренировъчен център във Военномедицинска академия. Президентът наблюдава демонстрация на оказване на първа помощ под обстрел, в тактическа обстановка и по време на евакуация.

Още от "Политика"

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора, подчерта той

Прочетете повече прочетете повече

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени