Радев обяви кандидатурата си за втори мандат с вице Илияна Йотова. Безсрамно пропусна да се покае за антибългаризма си

Той направи това по време на пресконференцията за отчета си за четвъртата годишнина от встъпването си в длъжност

Радев и Йотова
Радев и Йотова

"Издигането на кандидатурата ни сега е честно спрямо политическите субекти. Предстои ни плаване в бурни води и е важно да имаме политически субекти и институции с ясни позиции. Президентството ще държи стабилен курс...Действителността налага да имаме институции с ясни приоритети. Още в началото на миналата година снех доверие от правителството. Това бе акт на политическа отговорност срещу острата криза в управлението, каза държавният глава. И протестите по-късно през годината показа, че имаме право. Президентската институция не се скри зад висотата на институционалния комфорт, а подкрепи исканията на протестиращите", каза Радев и остави съвсем основателното съмнение дали няма нужда от медицинска помощ. Казаното от него е най-невярното нещо на тази земя днес. То е в пълен разрез с реалните му действия на бунител и метежник, действия, които поставиха страната на ръба на гражданска война. За тези си действия той със сигурност ще носи отговорност след края на първия си и единствен мандат. А, че това ще е единственият мандат на лицето Радев - в това нямайте никкаво съмнение. Не е възможно 2 млн. българи да се спънат в един и същи камък - това дори и животните не го правят. А ние, макара и "политически животни", все пак имаме здрав смисъл - провереното емпирично познание, което е внушило на всеки честен и себеуважаващ се българин, че Радев и "радевщината" е проклятие за България. 

"Формулата за издигането ни ще стане ясна в законовия срок, който е след парламентарните избори. Не съм водил преговори с политически партии за подкрепа на кандидатурата ни, заяви Радев. Най-малкото, защото социалистите, които ни издигнаха през 2016 г., имат правото да се произнесат първи...С г-жа Йотова считаме за наш дълг намерението си да се кандидатираме за втори мандат. Формата за издигане на кандидатурата ни ще бъде ясна в посочения от закона срок, каза Радев. В четирите години от мандата си ние не пристъпихме вижданията си и ще продължим да работим за модерно развитие на България. Което изисква на първо място гарантиране на честни и прозрачни избори, за което са необходими неотложни реформи на Изборния кодекс", добави Румен Радев, без да спомене нито дума за пороя от скандали, съмнения за корупция и, най-важното, обвиненията на хора от екипа му в шпионаж. На фона на собствения му избор като креатура на ген. Решетников, това имаше характера на гузност и желание да се "скрие" най-срамната му публична тайна.

 

Знаковият интригант, безсрамник и доказан враг на българите пропусна и тази година да почете паметта на избитите от болшевишката диктатура в България български граждани. Спести ни покаяние и за своя злодейски антибългаризъм - поне да се беше извинил за сравнението на милото ни Отечество с "блато". Радев, извини се, бе!

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени