Радев отива на "Капитан Андреево" заради мигрантския натиск

От МВР отчитат ръст на нелегално преминаващите

Румен Радев
Румен Радев Източник: Kremlin.ru

Румен Радев ще посети днес ГКПП "Капитан Андреево" и град Елхово, съобщават от администрацията н апрезидента. Там той ще се запознае на място с мерките срещу засиления миграционен натиск към страната ни. Граничният контрол по границата остава засилен, а при необходимост ще се изпратят още ГП и жандармерия. От МВР отчитат ръст на нелегално преминаващите, като за последната седмица са задържани над 300 бежанци.

 

Народни представители от ГЕРБ от няколко седмици предупреждават, че охраната на границата е силно охлабена. Те инспектираха и двата центъра за мигранти, които се оказаха препълнени, а 3/4 от постъпващите в тях са от последния месец. От 500 заловени нелегални мигранти само 100 са били хванати на границата, останалите са засечени във вътрешността на страната, каза депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев, с което акцентира, че на практика граничната охрана е много слаба. 

Още от "Политика"

От днес България официално е в предизборна кампания

В изборите за НС ще участват 32 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 11 коалиции, а в изборите за ЕП ще участват 31 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 10 коалиции

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени