Радев покани ПП да обсъди кабинет на ДБ с ГЕРБ

Николай Денков върна тази сутрин неизпълнен втория мандат за съставяне на кабинет

Николай Денков и Румен Радев
Николай Денков и Румен Радев Източник: Прессекретариат на Президента на Република България

Николай Денков върна тази сутрин неизпълнен втория мандат за съставяне на кабинет на президента Румен Радев. От "Продължаваме промяната" на церемонията присъстваха още Кирил Петков и Асен Василев.

 

"Връщам неизпълнен мандат. За съжаление този списък с национални цели и приоритети не получи достатъчно политическа подкрепа. Сигурен съм,че усилието си струваше. Дискусията да се развива Бг предстои,това не е академично занимание, а въпрос за бъдещето на нашите деца и внуци", заяви той.

 

Веднага след това президентът обяви, че кани представителите на ПП да останат в залата, за да разговарят за възможността на кабинет с ДБ и ГЕРБ. Радев обаче не обяви кога и на кого ще връчи третия мандат.

 

"Вчера вашите коалиционни партньори и съмишленици от "Демократична България" заявиха, че единственият начин да се състави правителство с трети мандат е, ако се постигне договореност между ГЕРБ и вас. Ще ви помоля да обсъдим този изключително важен въпрос", обърна се Радев към Денков.

 

Камерите на медиите в този момента трябваше да напуснат залата и разговорът започна при закрити врата.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени