Радев пръсна зловоние: ПП-ДБ изнасилиха Конституцията с Пеевски и Борисов

Ще сезирам КС

Кирил Петков и Румен Радев
Кирил Петков и Румен Радев Източник: Zonanews

Румен Радев ще сезира Конституционния съд по повод шестата поправка в Конституцията, гласувана тази седмица, съобщи той тази сутрин пред журналисти преди да замине на посещение в Косово по покана на президента Вьоса Османи-Садриу.

 

"Съвсем доскоро "Продължаваме промяната - Демократична България" се надпреварваха да тръбят, че Пеевски и Борисов са мафия. Днес те управляват заедно и изнасилват конституцията заедно, и така щели да ни спасяват от корупцията. Това е толкова зловонно, че ще достигне до всеки, който се опитва да ни спъне за Шенген", каза той.

 

Той остро критикува приетите от парламента окончателно конституционни промени. По думите му управляващото мнозинство или не осъзнава какво прави, или промените се правят в името на конкретни хора - например за индулгенция на министри, които са имали двойно гражданство.

 

"С промените в Конституцията мнозинството очевидно изпълнява поредния етап в онзи злополучен запис на ПП, който всички бързо забравиха. Явно апетитът им за власт не се побира в Конституцията и тя трябваше да бъде пренаписана", заяви Радев.

 

Президентът подчерта, че ще сезира Конституционния съд по тези въпроси и че президентството се работи сериозно по въпроса. Румен Радев каза още, че няма намерение да налага вето на Закона за държавния бюджет, който бе приет от Народното събрание вчера.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени