Радев: Публичната комуникация между партиите в коалицията съживи призрака на предсрочните избори

Първи на консултациите при президента дойдоха ГЕРБ-СДС

Румен Радев
Румен Радев Източник: Президентска администрация

Президентът Румен Радев започна консултациите за съставяне на кабинет с парламентарно представените партии. Първи на "Дондуков" 2 в понеделник се явиха представители на ГЕРБ-СДС - Мария Габриел, Рая Назарян, Деница Сачева и Теменужка Петкова.

 

"Публичната комуникация между партиите в коалицията сякаш съживи призрака на предсрочните парламентарни избори. Проблемите в МС бяха предварително планирани още преди 9 месеца. Въпреки наличието на силно сплояващи фактори в коалицията и внушителната парламентарна подкрепа за управлението, която често надминаваше дори 2/3 от народните представители, конституционният законодател е предвидил настоящите консултации, за да подпомогне процеса на съставяне на правителство", каза президентът Румен Радев в началото на разговора, цитиран от NOVA.

 

Според него важен въпрос са сложните отношения между партньорите в коалицията и това дали в обозримо бъдеще ще бъдат преодолени всички противоречия. "Как преценявате темпа на преговорите с вашите партньори? Готови ли сте за връчването на мандата, или имате нужда от още време?", запита държавният глава.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени