Радев се гаври с Петков и ДБ: Не е работа на НСО, ДАНС и МВР да ринат сняг пред премиера

Той нападна и министъра на транспорта Николай Събев, който поиска оставката на шефа на НСО

Румен Радев
Румен Радев Източник: Прессекретариат на Президента

Няма пробив в сигурността. Има пробив в здравия разум. Това заяви Румен Радев по повод инцидента с премиера Кирил Петков на Шипка, когато беше замерван със снежни топки. 

 

"Не е работа на НСО, не е работа на ДАНС, не е работа на МВР да рият сняг пред премиера. Тяхната работа е да го предупредят за възможни провокации и да гарантират неговата сигурност. Те това и направиха, за което получиха благодарности от премиера", сопна се Радев.

 

Държавният глава днес посети Института по роботика на Българската академия на науките, за да се запознава на място с изградения по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020 г. Център за компетентност "Квантови комуникации и интелигентни системи за сигурност и управление на риска".

 

Той нападна и министъра на транспорта Николай Събев, който поиска оставката на шефа на НСО.
"Не е работа на министър да дава оценка на службите, когато това е извън неговия ресор. Работата на министрите е да се борят ефективно с цялата икономическа и социална криза. Надявам се, че тази атака към службите не е опит за тяхното политизиране. Знаем, че преди година това беше практика. Надявам се, управляващите да не тръгват по този път. Разбира се, че няма да искам оставки в НСО", категоричен бе Румен Радев.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени