Радев ще обяви следващата седмица първото заседание на парламента

"Сега не е време за малодушие, не е време за тяснопартийни сметки", заяви Радев

Румен Радев
Румен Радев Източник: Zonanews

Президентът Румен Радев коментира, че следващата седмица ще обяви първото заседание на Народното събрание. По думите му издигането на нови червени линии, и то след изборите, и търсенето на всевъзможни причини за отказ от коалиция издават страха на партиите да поемат отговорност за управлението през зимата.

 

"Аз ще се допитам до политическите партии, ще се съобразя изцяло с техните виждания. Изключително важно е те да намерят общия език. Ще предоставя всички условия по конституция, така че да има достатъчно време за диалог, за търсене на консенсус и да се сформира управленско мнозинство", каза още държавният глава.

 

Според президента и изминалите избори не са успели да пречупят тенденцията за отчуждаване от партиите и от властта. "Този вот не даде възможност на никоя партия да управлява сама и не дадоха възможност за лесно формиране на коалиция. Това е ясен знак към партиите, че хората очакват диалог, разбирателство, разум и намиране на общи решения и интереси", категоричен е Радев.

 

По думите му България има нужда от работещ парламент и устойчиво редовно правителство. "Сега не е време за малодушие, не е време за тяснопартийни сметки. България има нужда от парламент. Върху него се крепи нашият конституционен модел на управление. Сега е време да се поеме отговорност и за политическа смелост", добави той.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени