Радев удари коляно на Ердоган притеснен от мигрантския натиск

Преди няколко дни депутати от ГЕРБ изказаха притеснения за увеличения мигрантски натиск

Румен Радев проведе телефонен разговор с Реджеп Ердоган
Румен Радев проведе телефонен разговор с Реджеп Ердоган Източник: Zonanews

България оценява високо усилията на Турция за овладяване на засиления миграционен натиск на границата си с Иран, заяви Румен Радев в телефонен разговор с турския му колега Реджеп Тайип Ердоган. Страната ни също отчита усложняване на миграционната обстановка, посочи Радев. По думите му страната ни очаква Турция да продължи, както досега, да изпълнява споразуменията с ЕС, договорени през 2016 г. в областта на незаконната миграция.

 

Припомняме, че преди няколко дни ГЕРБ изказаха притеснения за увеличения мигрантски натиск. А депутатите от партията Маноил Манев, Христо Гаджев и Александър Иванов направиха и проверки на място в центровете за задържане на мигранти.

 

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков също отчете увеличаване на натиска на границата при изслушване в парламента. Тогава депутатът от ГЕРБ Маноил Манев заяви, че единствено с личния си авторитет Бойко Борисов може да спре трафика на нелегални мигранти. 

 

В разговора си с Ердоган Румен Радев изказа и съболезнования пред турския си колега за жертвите при пожарите в южната ни съседка.

 

Той изрази солидарност към усилията за справяне с бедственото положение. "Следим със загриженост обстановката в Турция и се надяваме на бързото й овладяване", заяви Румен Радев и допълни, че страната ни също е изправена пред сложна обстановка и е ангажирала всички сили и техника за справяне с пожарите.

 

България изразява готовност правителствата на двете държави да обсъдят при необходимост съдействие от българска страна за справяне с щетите от бедствието.

Още от "Политика"

ГЕРБ: Бойко Рашков е шеф на предизборния щаб на Радев, да отговори кой е заплашвал Спецов! (ВИДЕО)

Румен Спецов пет пъти е изпращал уведомления до "сламения човек", на когото е продал фирмата си със задължения, за да издължи на хазната тези 1,5 млн. 

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени