Радев връчва мандата за нов кабинет на ГЕРБ-СДС

Късно вечерта в неделя партньорите в управлението – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, свикаха пресконференции

Република България президент
Република България президент Източник: Zonanews

Румен Радев връчва днес в 12 ч. първия мандат за съставяне на нов кабинет в рамките на 49-ото Народно събрание на ГЕРБ-СДС. Очаква се папката да вземе Мария Габриел от ГЕРБ, вицепремиер и министър на външните работи в оставка, но все още не е ясно дали ще върна мандата изпълнен.


Късно вечерта в неделя партньорите в управлението – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, свикаха пресконференции. Габриел каза, че дават срок на ПП-ДБ до 12 ч. днес да покажат, че имат желание да споделят властта.

 

Ако не го направят днес, тя ще върне на президента празна папка за правителство. Това на практика означава, че отиваме на нови избори, допълни Деница Сачева от преговорния екип на ГЕРБ.

 

От ПП-ДБ отговориха, че още нищо не е загубено. И призоваха от ГЕРБ-СДС да мислят мъдро, а преговорите да продължат, за се изчистят спорните въпроси помежду им. Те призоваха ГЕРБ-СДС да не бързат да връщат мандата на президента.

 

След връчването на папката от президента с първия мандат ГЕРБ-СДС имат една седмица, за да я върнат със състав на проектокабинета или празна.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени