Радев връчва първия проучвателен мандат на ГЕРБ-СДС

Това се случва два месеца след последните парламентарни избори, които се проведоха на 2 октомври

Република България президент
Република България президент Източник: Zonanews

Държавният глава Румен Радев ще връчи в 10:00 ч. първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 48-ото Народно събрание - на ГЕРБ-СДС.

 

Президентът проведе разговори за съставяне на редовен кабинет с всички парламентарно представени партии. Консултациите започнаха на 26 октомври с ГЕРБ-СДС, след това Румен Радев се срещна с "Продължаваме Промяната", ДПС, "Възраждане", "БСП за България", "Демократична България" и "Български възход".

 

ГЕРБ ще предложи състав на правителство, заяви вчера лидерът на партията Бойко Борисов. Той даде да се разбере, че няма по подготвен за премиер от него самия. Борисов допълни, че предстои да се събере Изпълнителната комисия на ГЕРБ, ще се предложат два варианта за премиер, но на фона на кризите и хаоса в момента в държавата, той не вижда по-подготвен за поста министър-председател от него. Все пак е склонен да предложи неутрална фигура, за да има стабилност в държавата. 

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

ЦИК предложи на президента Румен Радев да насрочи нов избор за общински съветници в община Хасково

На 8 април ВАС остави в сила решението на Административен съд – Хасково, с което обяви за недействителен избора на общинските съветници в община Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени