Радев за служебния премиер: Винаги, когато един избор е лимитиран, той не може да доведе до най-добрия резултат

Той обясни, че така, както са изготвени  промените в Конституцията, може да се очакват всякакви подводни камъни в този процес

Румен Радев
Румен Радев Източник: Прессекретариат на Президента

"След първите ми срещи с кандидатите за служебни премиери опциите са изключително стеснени и виждате, че има и редица проблеми по отношение на съвместимост на някои от тези длъжности". Това каза президентът Румен Радев за възможните бъдещи премиери, срещите с които ще продължат и днес.

 

"Винаги, когато един избор е лимитиран, той не може да доведе до най-добрия резултат", добави държавният глава.

 

Той обясни, че така, както са изготвени  промените в Конституцията, може да се очакват всякакви подводни камъни в този процес. "Аз вече заявих, че ще направя всичко възможно да изпълня изискванията на Конституцията независимо колко лоши са тези промени", добави Радев.

 

Той каза, че разговорите вървят спокойно и конструктивно. "Нека ви споделя за моя избор, като  приключат всички срещи", заяви Радев.

 

12:30 часа днес държавният глава ще разговаря с омбудсмана на Република България Диана Ковачева. На "Дондуков" 2 Румен Радев ще приеме подуправителите на Българската народна банка както следва: в 13:00 часа е срещата с Петър Чобанов, в 13:40 с Радослав Миленков, а в 14:20 часа с Андрей Гюров.

 

Със заместник-председателите на Сметната палата президентът ще се срещне в 14:50 часа, когато на "Дондуков" 2 ще пристигне Тошко Тодоров и в 15.30 часа е разговорът с Горица Грънчарова-Кожарева. 

 

"От полза на държавата е да няма безвремие, но това не означава да бъдат претупвани неща или няма много голяма яснота по отношение на следващите стъпки", коментира вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел.

 

На въпрос дали би приела да е министър в служебното правителство, тя заяви, че ще изпълнява длъжността си до последния ден на сегашното правителство в оставка.

 

Относно изборите Габриел каза, че Министерството на външните работи, в рамките на своите компетенции, ще си изпълни задачите. "Ние трябва най-напред да получим заданието, за да го изпълним", допълни тя.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени