Радев за записа с Пламен Узунов: Няма да коментирам ченгеджийски похвати

Радев заяви, че на срещата на върха на НАТО Китай се разисква не като непосредствена заплаха, а като предизвикателство за бъдещето

Румен Радев
Румен Радев Източник: Zonanews

Румен Радев определи случая със съветника му Пламен Узунов като "ченгеджийски похват". След срещата на върха на НАТО в Брюксел той бе помолен да коментира записа, в който Узунов прибира плик с неизвестно съдържание от бившия митнически шеф Петко Петков.

 

"Чух всякакви причудливи интерпретации, включително от предишния министър-председател...Имам надежда, че рано или късно в България ще има прокуратура, която ще се занимава с истинските грабежи. Вече 5 години съветниците ми, семейството ми сме подложени на атаки и инсинуации, поръчителят е един, няма да го легитимирам с коментари, преди малко го споменах. Не искам да легитимирам тези спекулации. Какво има в този плик, подаръчен ли е, какво? Това са внушения от едно място с една цел. Не е укоримо, когато човек се среща с бивш представител на Агенция "Митници", който 20 години не е в тази система. Укоримо е, когато министър-председател разпорежда на действащ шеф на Агенция "Митници" да прикрива престъпление, защото бил обещал някъде, визирам случая "Ало, Ваньо", нервно и объркано изговори Румен Радев пред журналисти.

 

Румен Радев посочи, че няма да легитимира с коментари "ченгеджийските похвати", които се използвали срещу президентската институция, явно забравил, че той е този, който напълни администрацията на президента с бивши щатни и нещатни служители на комунистическите репресивни тайни служби. Та шефът на Стратегическия съвет към президента е оглавен от явочник на ДС с псевдоним "Майстора"! При това същият Александър Маринов е последният видял жив особено близкия си приятел Васил Илиев, главатар на ВИС-2. Преди да бъде застрелян! Същият "Майстор" беше особено близък с още един мафиот - Илия Павлов, главатар на групировката "Мултигруп", която според американски дипломатически документи е била "най-голямата криминална групировка" в България. 

Агент Майстора с Илия Павлов
Агент "Майстора" с Илия Павлов
 По отношение на темите, дебатирани на срещата на върха в НАТО, Радев заяви, че Китай се разисква не като непосредствена заплаха, а като предизвикателство за бъдещето. "Да не забравяме, че това е огромен икономически партньор и икономиките ни са силно свързани", каза президентът. Той подчерта, че по отношение на Русия няма промяна в позицията на НАТО от 2014 година, но има такава в мотивацията на американския президент Байдън преди срещата му с руския държавен глава Владимир Путин, а тя е за търсене на всички възможни начини за намаляване на напрежението.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени