Радев заразен с коронавирус, няма да участва на форум в Баку

Държавният глава няма симптоми, заявиха от пресслужбата му

Румен Радев
Румен Радев Източник: Президентска администрация

Президентът Румен Радев е отменил участието си в десетия глобален форум в Баку, защото е дал положителна проба за Covid-19. Впоследствие са му били направени още два теста, които са отрицателни.

 

Държавният глава е в Азербайджан и не проявявал симптоми на заболяването, но въпреки това е решил да отмени участието си във форума, съобщиха от пресслужбата му.

 

По-рано Румен Радев е провел видеоконферентен разговор с азербайджанския си колега си Илхам Алиев. Той е заявил, че през май тази година азербайджанската държавна петролна компания SOCAR ще открие свой офис в България.

 

Това е знак за сериозните намерения за задълбочаване на сътрудничеството между двете държави в енергетиката, е посочил още Радев.

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени