Радомир Чолаков: Българите предпочетоха статуквото

Той допълни, че срещу симптаизанти на ГЕРБ в държавните институции се извършват репресии

Радомир Чолаков
Радомир Чолаков Източник: bTV
При тази ниска избирателна активност мисля, че сме изправени пред сериозен политически проблем в бъдеще. След седем месеца служебно правителство, атаки срещу симпатизантите на ГЕРБ, демотивация на огромна част от хората изобщо да гласуват. Това заяви в студиото на "Тази сутрин" по bTV Радомир Чолаков, председател на Инициативния комитет за издигане на кандидатурите на Анастас Герджиков и Невяна Митева. 
 
"Българите предпочетоха статуквото. Въпросът е колко победи Радев при тази ниска активност? Политическата система е абсолютно разбита,4 млн.не са гласували. Гордеем се с кандидатурата на Герджиков, той беше алтернатива, но българите предпочетоха статуквото. Герджиков ще бъде активен участник в обществения дебат. Показахме друга възможност, алтернативата за президент на България", добави той. 
 
Чолаков обясни, че са издигнали кандидатурата на Герджиков късно и ако са имали месец повече, най-вероятно резултатът ще е бил по-добър. "Надяваме се първия мандат да се реализира, след издействания дори с насилие резултат. Грешките на Герб свършиха на 4 април. Анализът къде сме сбъркали е дълъг след 12-годишно управление. ГЕРБ организира строителството на новата България, в която живеем. Предизвикателствата сега са да оправим международните си отношения", коментира още той.
 
"Пред Радев в момента има три много големи предизвикателства, за да разберем дали той може да бъде ефективен президент – отношенията с Турция, Украйна и ЕС; ще бъде ли потърсен мост с ГЕРБ и други партии, които бяха морално засегнати през последните седем месеца; какво ще бъде отношението към Герджиков, Митева и нейното семейство, ще им се отмъщава ли", каза още Чолаков. 
 
Той допълни, че срещу симптаизанти на ГЕРБ в държавните институции се извършват репресии.

 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени