Радомир Чолаков, ГЕРБ: Това шоу започва да струва твърде скъпо

ГЕРБ няма проблем с предсрочни избори, искаме стабилно действащо правителство, добави Чолаков

Радомир Чолаков
Радомир Чолаков Източник: БНТ

В момента наблюдаваме шоу. Колегите, които дойдоха от улицата, очевидно не могат да излязат от тази роля. Само че това шоу започва да струва твърде скъпо и на българския народ, и на парламентаризма. Така в "Денят започва" коментира политическата ситуация депутатът от ПП на ГЕРБ Радомир Чолаков. По думите му хората, които са влезли "на вълната на шоуто", са започнали да усещат, че въпросът с управлението на държавата е по-сложен. И разбират, че им трябва ауфтакт, за да премислят и да опитат по-добре следващия път.

 

Според него ГЕРБ няма проблем с предсрочни избори. "Ние винаги сме искали да има стабилно правителство, защото знаем колко важно и колко отговорно е в този момент страната да има стабилно действащо правителство. При положение обаче, че в момента парламентът, изключвайки ГЕРБ, не може да произведе правителство, а то е видимо, че без ГЕРБ няма как да стане, логичната следваща стъпка е да се отиде на нови избори. Идва вторият акъл на българина, дано той да е по-добър", коментира Чолаков.

 

Той изрази сигурност, че и на следващите политически избори ГЕРБ ще бъде първа политическа сила. По думите му преди тези избори са се изговорили много червиви приказки и страшно много мостове са били изгорени. "Има някакъв дух на безотговорност и на анархизъм, който витае не от днес. От много години. И този дух руши устоите, изгаря мостовете, което го видяхте в първите действия на сегашния парламент. Струва ми се, че трябва да седнем и да помислим кой къде сбърка, да се покае, ако иска пред себе си. В този мандат ГЕРБ не е сбъркал, той е в изолация. ГЕРБ е в глуха защита, ударите се сипят отвсякъде - обиди, обиди, обиди. Ако има грешки на ГЕРБ, нека да бъдат посочени, но не може да продължаваме с обиди", каза още Чолаков.

 

"Колегите, които дойдоха от улицата, не могат да излязат от тая роля. Но това шоу струва прекалено скъпо на българския народ. Колегите започнаха за усещат, че въпросът е управлението е малко по-сложен и им трябва ауфтакт, за да премислят", коментира Чолаков.
 
ГЕРБ няма проблем с предсрочни избори, искаме стабилно действащо правителство. Сигурен съм, че ГЕРБ отново ще са първи и се надявам този ауфтакт да позволи на всички да размислят. Не съм виждал партии така да изгарят мостовете, от което няма връщане назад - има дух на безотговорност и анархизъм, който витае от години и руши устоите. 

 

Според него резултатите от изборите са показали, че българският гласоподавател е изразил желанието си ГЕРБ да бъде в управлението, но подложен на много строг контрол. Чолаков смята, че епохите на революциите са минали и трялбва да се управлява с консенсуси.

 

Въпросите на Референдума бяха опасни. Един лев субсидия означава мутрите да са в политиката. Само с викове и популизъм не става. Борисов е единственият политик, който няма проблем да се извини - това е най-голямата сила на характера. Очаквам другите да се извинят на избирателите си за поети неизпълними обещанията, за да може следващия път да опитаме по-добре и да стъпим на здраво.

Още от "Политика"

Борисов и Меркел взаимно си благодариха за изключително доброто сътрудничество през годините

Министър-председателят Бойко Борисов изтъкна, че и двамата с канцлера Меркел споделят проевропейските ценности и държат на европейската солидарност

Прочетете повече прочетете повече

250 социалисти в подкрепа на Деница Златева, атакуват ченгето Енчев и ръководството на БСП

"Другари ръководители, спрете се! Корабът потъва и първи ще си тръгнат подобни "граждански квоти", а партията ни ще се удави в скандали", заявяват още членовете на БСП

Прочетете повече прочетете повече

Жан Виденов: БСП няма бъдеще, положението е безнадеждно, деградирала е до отпадъчен продукт!

Ще се боря, ако трябва и с оръжие в ръка! ПП "Лявата алтернатива" е формацията, която ще подкрепя в новата коалиция "За чиста и свята Република", казва още Виденов

Прочетете повече прочетете повече

Опозицията на Нинова в БСП я атакува с 13 неудобни въпроса

Янаки Стоилов, Костадин Паскалев, Петър Мутафчиев, Дора Янкова, Явор Гечев и Донка Михайлова разпространиха позиция, с която протестират срещу неприсъствената форма на заседанието на НС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени