Радомир Чолаков: Очакваме правораздавателните органи да разплетат тази приятелско-корпоративна мрежа на "Промяната", която провали държавата!

Не може всеки ден Петков да обикаля и да казва как ще вкара Борисов в затвора, възмути се той

Радомир Чолаков
Радомир Чолаков Източник: Zonanews

Нашият лидер е прекалено толерантен и много дълго време търпи тези хора (от "Промяната", бел. ред.). Много пъти ни е казвал, че и ние трябва да бъде толерантни, да бъдем възпитани, но чашата започва да прелива. Това заяви по bTV кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков. 

 

Защо не попитахте Йордан Иванов (кандидат за депутат от ДБ, бел. ред.) за наводненията в Карловско. И понеже той искал "добро обвинение", искам да попитам дали прокуратурата ще повдигне ли някога "добро обвинение" срещу някой служител за това, което се случи в Карловско, например. Мина година и половина, в която тези хора се упражняваха на гърба на ГЕРБ. Имаха всички възможности и ресурси на държавата да повдигат обвинения – ако има такива. Единственото, което постигнаха, беше един незаконен арест, добави той.

 

Оттук нататък ние ще започнем да задаваме въпроси и ние ще очакваме от правораздавателните органи да започнат да разплитат тази приятелско-корпоративна мрежа, която провали държавата, добави Чолаков.

 

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС припомни, че газовата връзка с Гърция е започната по времето на третото правителство на Борисов. "Служебното правителство просто я довърши. Слава Богу, че е изграден "Балкански поток". Ще видите във времето колко важен ще се окаже той. За газа вече всичко е ясно. Всичко, което се случи през последните няколко седмици е, че в газа бяха вкарани посредници. С колегата Делян Добрев внесохме сигнал в ДАНС и МВР за посредниците – как бяха инсталирани посредниците в газа и как цената му се покачи с 30%", припомни Чолаков. 

 

"ДАНС беше работил по този сигнал, а Бойко Рашков го беше смачкал. Разбрахме, че сега Демерджиев го е започнал. Дано МВР да работи по нашия сигнал. Искам да поканя бившия изпълнителен директор на "Булгаргаз" много бързо да започне да разказва какво се е случвало и кой му е давал нареждания да включва посредници, от които да купува газа скъпо и после същия руски газ да им го продава евтино. Техните опорки вече се изчерпаха, вече ние ще задаваме въпросите. Не може всеки ден К. Петков да обикаля и да обяснява как ще вкара Бойко Борисов в затвора. Очакваме от правораздавателните органи да започнат много бързо следствени действия по всички евентуално извършени престъпления от правителството на Кирил Петков, защото никак не са малко", подчерта Болаков. 

 

Водещият попита относно вкарването на темата с ареста на Борисов в Европейския парламент. "От ПП ви обвиниха, че това е отчаян ход, с който да се ангажират европейските институции".

 

Радомир Чолаков: "А вие смятате ли, че европейските институции биха се ангажирали просто защото някой ги е помолил, ако няма сериозни причини. Кирил Петков и тази компания дори не разбират как действат европейските институции. Не знам защо твърдят, че са учили на Запад, но нищо не са научили. Европейските институции са скандализирани от факта, че срещу лидера на опозицията в европейска държава може да бъде извършен незаконен арест. Това е невероятно извращение. Кирил Петков изобщо да не си въобразява, че някой може да го подкрепи. На второ място, Кирил Петков казва, че Борисов трябва да бъде пенсиониран. Това е дискриминация по възраст. За такова изказване в ЕС всеки политик ще напусне политиката веднага. Но ние в България сме много ларж".

 

Според него не е вярно, че ЕК и ЕП се съобразяват с изборите в България. "Дошъл е моментът и са го вкарали сега. Искам да попитам обаче някой ще образува ли досъдебно производство срещу неизвестен извършител и за престъпление по служба за незаконния арест към Борисов? Обръщам внимание на Кирил Петков да внимава и да спре да говори това, което говори, защото може да има евентуално повдигнати обвинения срещу него. Имаха година и половина и единственото, което проведоха е приказки и един незаконен арест", добави той.

 

На въпрос от кого могат да бъдат внесени тези обвинения към Петков, Радомир Чолаков заяви, че прокуратурата повдига обвиненията. "Има някакво елементарно приличие между министър-председателите. Защото те са институция. Борисов никога не е завеждал и няма да заведе дело срещу министър-председател (...) Обвиненията могат да бъдат повдигнати на база на публичните факти".

 

Очакваме да се самосезира прокуратурата и да започнат разследвания. Но бих задал въпроса: Какво стана с досъдебното производство за нарушение по чл. 313 от НК за декларация с невярно съдържание, заяви той.

 

Утре ще представим нашата предизборна програма, която е за възстановяване на България и е 140 страници. Ще видите нашите виждания по всички теми. Моля ви, когато гледате нашите експерти, които ще я представят, спомнете си кои са техните експерти. Искаме да се конкурираме в тази кампания експертиза срещу експертиза – нашата в здравеопазването, срещу тяхната, нашата в земеделието, срещу тяхната и т.н. Ще видите, че те за съжаление дори нямат експерти. 

 

На въпрос с кого биха управлявали, Радомир Чолаков заяви, че е възможно евроатлантическо обединение. "Всеки, който казва, че няма да управлява с ГЕРБ, всъщност ще работи за продължаване на служебните правителства на Румен Радев. Всеки, който казва, че не иска да направи коалиция с ГЕРБ, очевидно иска да направи коалиция с БСП. Ако и този път не направим проатлантическо правителство ще продължат служебните правителства. Всяка пария, която е решила, че нейната най-висша цел е да се блъска в ГЕРБ, ще се разбие. То е като вълни като скала – блсъка се Мая Манолова – изчезва, блъска се ИНТ – изчезва, сега ще се блъснат ПП и те ще се разбият. Не мога да разера в интерес на кого се прави всичко това". 

 

Той прогнозира, че след изборите всички ще отрезнеят. "Подозирам, че К. Петков ще трябва да бъде отстранен от политиката. Това, което прави в момента е камикадзе, той се разбива. Според мен след изборите партиите ще са размислили. ГЕРБ ще бъде първа политическа сила, това е повече от ясно. ГЕРБ ще получи мандат за съставяне на правителство. И мисля, че този път ще се опита съвсем сериозно да състави отговорно правителство. Бих препоръчал разговорите да започнат с най-малката партия, а не с втората по големина", подчерта Чолаков.

 

На въпрос дали препорячва разговори и с ДПС, Радомир Чолаков заяви: "Мисля, че трябва да се разговаря с всички. Всяка партия представлява български гражданин и всички заслужават уважение. Не се опитвайте да манипулирате в тази плоскост. Ще опитаме да разговаряме с партиите в обратна последователност, от най-малката към втората и съм сигурен, че в някакъв момент ще бъде съставено правителство".

Още от "Политика"

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора, подчерта той

Прочетете повече прочетете повече

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени