Радомир Чолаков: От обсесията "Да махнем Гешев" започна да се разрушава държавата

Сигурен съм, че ако седнем заедно на една маса, можем да стигнем до консенсу, добави той

Радомир Чолаков
Радомир Чолаков Източник: ПП ГЕРБ

Съжалявам и ми е болно, че ГЕРБ беше поставен в демонстративна изолация без никой да ни попита какво всъщност мислим за съдебната реформа. Ние имаме богат опит, защо ДБ употреби толкова време да убеждава ИТН за тази реформа, а не се обърнаха към ГЕРБ по този въпрос. Много по-лесно е да говориш с опонент, който дори и с различно мнение, е на ясно с проблема. Учудва ме обсесията около личността на гл прокурор, а не се обръща внимание на детайлите в законите, които не работят. Заради обсесията да махнем Гешев започнахме да рушим държавата. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ Радомир Чолаков от ГЕРБ.

 

В БНТ бяха направени много големи реформи  и те бяха направени от мен. Опитахме се да наложим структурата по модела на ZDF. Но не е достатъчно да разместваш кутийки, а да се направи цялостна реформа. Винаги съм бил за диалога и за еволюционното развитие, а не на революционното. Необходима е приемственост в управлението, а затова пък е необходим диалог, добави още бившият депутат от ГЕРБ-СДС.

"Независимо, че съм правил реформи, аз не съм революционер по дух. Повече ми допада диалогът и еволюцията. Сигурен съм, че ако седнем заедно на една маса, можем да стигнем до консенсус", заяви политикът от ГЕРБ.

 

"Има естествени авторитети. Не може да се иска да отстраним лидера си Бойко Борисов. Неприятно е да се поставят подобни условия и това няма да доведе до нищо добро. Естествените авторитети в една партия трябва да се уважават. Трябва да възстановим диалога. Има надежда, ако не си поставяме неизпълними условия, не се обиждаме и от време на време си казваме "извинявай", подчерта Чолаков.

 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени