Радомир Чолаков: Партията на Петков и Василев е пореден "удар с таран" срещу политическата система

Кандидатът на ГЕРБ-СДС за президент ще е човек изграждащ мостове

Радомир Чолаков
Радомир Чолаков Източник: ПП ГЕРБ

"На два пъти през тази година се осъществява " удар с таран" срещу политическата система. Първия беше с партията ИТН, който не успя, и сега може би затова се и този нов проект на Петков и Василев, това е опасното за българската политическа реалност, не за нас", каза пред БНР народният представител от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков.

 

"Но партиите са все пак част от гражданското общество, и ние сякаш забравихме за това. И се чудя защо последно време се забавляваме и изпитваме удоволствие от идеите за създаване на параполитически проекти, които трябва да ударят старата политическа система на базата не неясни връзки, неясно финансиране и идеология...И не знам защо си мислим, че това ще доведе до нещо по-добро? Аз си мисля за две личности - Кирил Петков и Асен Василев, който се движи в сянката на първия, но Петков бих го оценил по делата му. Когато отправих депутатско питане към Петков за малки фирми, които е трябвало да получат помощи във връзка с пандемията, това дойде като сигнал от избиратели, попитах защо тези хора не са си получили помощите си, Петков каза, че те ще си получат помощта. Но това и до днес не е станало. Ако това дребно нещо не може да свърши, какво остава за нещо голямо", даде за пример Чолаков.

 

Чолаков не посочи кой ще е кандидатът за президент на ГЕРБ, като заяви, че не знае кой ще е:

"Но българското общество има нужда от миротворец президент, той не трябва да изгаря мостове, и да не води войни срещу една част от обществото, за да наложи своите си идеи. Разчитам че, кандидатът на ГЕРБ-СДС ще е такъв човек - изграждащ мостове. Ще видим дали обществото ще избере войната, или ще избере мира. А Радев до момента е с минус един милион гласове назад...Кампанията няма да е толкова лесна...", каза още Чолаков.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени