Радомир Чолаков: Рашков мисли и действа като терорист, стана адвокат на Черепа!

Започнах да си мисля, че наистина може да убият Борисов

Радомир Чолаков
Радомир Чолаков Източник: Zonanews

"Неприятно ми е и неудобно изобщо да използвам тази дума и да говорим по тази тема, но бруталността, с която беше подходено, фактът, че Бойко Борисов беше арестуван по този безпрецедентен начин - безпрецедентен за политик от неговия ранг. Цветан Цветанов ги е правил тези неща и много хора съжаляват, не го одобравят това. Аз никога не съм го одобрявал това". Това каза в студиото на NOVA Радомир Чолаков от ГЕРБ.

 

С тази бруталност, с която се подходи аз започнах да си мисля в един момент, че може да се случи нещо по-лошо. "Няма неотложност, не може да има обвинение и Бойко Борисов го вкарват в ареста не, за да го пуснат, а за да го държат. И тъй като те няма да могат да го обвинят за вини, по които се водеше - за изнудване. И това всеки юрист ще Ви каже, че е абсолютно несъстоятелно и нелепо. Това е нещо изсмукано от пръстите", възмути се юристът Чолаков. 

 

 

"Самият Бойко Рашков би трябвало да знае - ако изобщо е юрист - че такова обвинение няма да издържи. И той го е знаел и въпреки това го вкарва в ареста. Не знам дали го чухте внимателно, той каза: "Да, нямахме доказателства, но то сега започва производството. Ние да го вкараме в ареста пък след това ще ги събираме доказателствата. Извинявайте, но това е разсъждение на терорист. И ако Ви държат в ареста без да имат доказателства, смятате ли, че може да ви се случи нещо лошо?", риторично попита народният представител от ГЕРБ-СДС. 

 

Той отказа да отговори от къде може да дойде подобна заплаха, но заяви, че има много хора, които може би са се почувствали засегнати от експремиера – на първо място посочи бизнесмена Васил Божков.

 

"Бойко Борисов трябва да бъде пазен. "Кой би искал той да влезе в ареста по този начин и да бъде разкарван с белезници? със сигурност има доста хора засегнати от него. Може би г-н Васил Божков. Знаете, че всички събития започнаха след като прокуратурата тръгна срещу Васил Божков и след като той напусна България и замина за Дубай. Оттогава той си отмъщава. А Бойко Рашков вчера му стана адвокат", каза депутатът от ГЕРБ и допълни, че премиера Кирил Петков представлява опасност за националната сигурност на България.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени