Радомир Чолаков: Решенията на ПП водят България до икономическа и финансова пропаст и енергиен колапс, няма как да са евроатлантическа партия

Щом имаше консенсус за Рашидов, може да има и за сформиране на правителство, коментира той

Радомир Чолаков, ГЕРБ
Радомир Чолаков, ГЕРБ Източник: Zonanews

Ако президентът започне бързо да връчва първия мандат, ще означава, че побутва нещата към нови избори. Ако пък даде необходимото време, няма да се учудя, ако се постигне консенсус около правителство без математически мнозинства. Това каза по NOVA NEWS депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.

 

Той даде за пример постигнатия консенсус при избирането на Вежди Рашидов за председател на парламента. За него гласуваха ГЕРБ, ДПС, БСП и "Български възход".

 

"Изборът на Вежди Рашидов показа, че можем да постигнем консенсус, което ме кара да мисля, че и за правителство може да се постигне такъв. (...) Това, което се случи в последните дни е много красиво. За пръв път на един от трите най-важни държавни постове бива избиран мюсюлманин. Това беше демонстрация на етническа и верска толерантност. За 72 часа започнахме да преодоляваме изкопаните ровове", заяви Чолаков.

 

Според Чолаков е било ясно, че омразата между партиите рано или късно ще разруши политическата система. "Не беше страшно, че не избрахме председател още в първия ден. Времето, което ни беше нужно, доведе до добри резултати. Следващото правителство ще бъде на консенсуса. Няма да има вариант, в който една група да надделее над друга и да се създадат безпринципни коалиции", смята той.

 

Според него, ако не се състави правителство с първия мандат, то и вторият ще последва съдбата му. "Решенията на ПП водят България до икономическа и финансова пропаст и енергиена колапс, няма как да са евроатлантическа партия. Техните интриги бяха провалени и те изпаднаха в изолация. Държавата е във фалит заради тях", каза Чолаков.

Още от "Политика"

Гръцкият бизнесмен Йоаким Каламарис с директни обвинения към Зартова и нейн бивш заместник

Гръцките бизнесмени обясниха, че са получили обвинения от СРП за неясно престъпление. По тези обвинения са им били определени рекордни парични гаранции и им е издадена забрана да напускат България

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени