Радомир Чолаков: За мен Кирил Петков е бивш премиер и Бойко Рашков е бивш вътрешен министър

Чолаков коментира и въпроса за ветото над Северна Македония за преговори за членство в ЕС

Радомир Чолаков
Радомир Чолаков Източник: Zonanews

Разделението в народа започна през 2020 г. Тази омраза, която беше насадена, доведе до това тежко състояние, в което се намира страната, заяви по БНТ народнитя представител от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков. На Кирил Петков и Асен Василев беше дадено доверието на президента, доверието на някаква част от народа, на машините. Всичко, което има беше дадено, беше аванс на доверие и се оказа, че те не го оправдават, убеден е Чолаков.

 

ГЕРБ и "Възраждане" са две коренно различни партии, категоричен е той. ГЕРБ е народна партия - тя има много широка база, широка платформа и група избиратели с много широк кръг интереси. Докато "Възраждане" очевидно представляват или искат да представляват някаква радикализирана част от политическия спектър, смята Чолаков. В този смисъл, ГЕРБ е центристки фактор, тя е балансиращият елемент на политическата система в момента и трябва да пази държавата.

 

Възможни ли са разговори за коалиция между ГЕРБ и "Продължаваме промяната"? Ето как отговори Чолаков на този въпрос: Докато Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков са в тази формация, всякакви разговори са абсолютно невъзможни. За мен Кирил Петков е бивш премиер и Бойко Рашков е бивш вътрешен министър.

 

Той допълни, че партия ГЕРБ и техните избиратели очакват извинение за нанесените обиди от мнозинството.

 

Чолаков коментира и въпроса за ветото над Северна Македония за преговори за членство в ЕС. "Доколкото разбирам, два пъти парламентът е гласувал позиция по този въпрос. Мисля че януари имаше КСНС при президента. Този въпрос е решен, мнението на обществото е еднозначно ясно. Изпълнителната власт има всички прерогативи да вземе решения. Няма нужда този въпрос да се носи в КСНС. Кирил Петков трябва да си носи отговорност. В българската история всеки държавник, който се е захванал с македонската тема, е станал курбан", заяви Чолаков, давайки примери.

 

Чашата е на масата на Кирил Петков и ако го е страх, той трябва да го каже. Той ще влезе в историята или като герой, или като национален предател. Отговорността е пред него. Решението трябва да бъде взето от изпълнителната власт.

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени