Радомир Чолаков: За мен най-логичното е правителството да бъде излъчено с първия мандат и да бъде подкрепено от широка парламентарна коалиция

Правителство с мандат на БСП едва ли би била полезно за държавата, подчерта Чолаков

Радомир Чолаков, ГЕРБ
Радомир Чолаков, ГЕРБ Източник: Zonanews

Парламентът набира скорост, избрахме председател. През трите дни се даде възможност на някои партии да преживеят катарзис, да разберат, че сме на ръба на пропастта. Ние рискуваме вече парламентарната република и парламентарната демокрация. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков.

 

Той коментира, че в 48-ото НС председателските места на комисиите са разпределени пропорционално между политическите сили. Следващият кабинет трябва да бъде подкрепен от всички, с консенсус, заяви Чолаков. Изключи "Възраждане", които вече са заявили, че няма да подкрепят кабинет.

 

За мен най-логичното е правителството да бъде излъчено с първия мандат и да бъде подкрепено от широка парламентарна коалиция, то ще бъде стабилно, каза Чолаков. По думите му вървим към еднолично управление от президента, ако не се реализират трите мандата в рамките на този парламент.

 

Ние с БСП имаме диаметрално противоположни възгледи по икономическата и финансова политика. Те искат да се харчат пари, ние смятаме, че трябва да смятаме колана малко. Правителство с мандат на БСП едва ли би била полезно за държавата, подчерта Чолаков.

 

Не може да бъде направено устойчиво правителство без ГЕРБ. С втория мандат има теоретична възможност без ГЕРБ, ако бъде направено с ДПС. С третия мандат е същото – или с ГЕРБ, или с ДПС, коментира народният представител от ГЕРБ-СДС.

 

Следващото правителство, ако сега изберем, ще бъде курбан. Това ще бъдат хора, които ще бъдат жертвани, защото ситуацията е толкова тежка, че след шест месеца те ще бъдат изгорени. Ние в момента или трябва да направим редовно правителство със съзнанието, че тези хора ще станат курбан или да дадем отново властта на президента и след 4 месеца отново да направим правителство в още по-тежка икономическа ситуация. Ако и тогава НС не е в състояние да направи правителство, ние трябва да признаем, че сме се провалили като държава, заключи Радомир Чолаков.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени