Радослав Рибарски от "Промяната": Категорични сме, че Асен Василев трябва да е премиер

Той отговори на въпроси на журналисти в кулоарите на парламента

Радослав Рибарски, ПП
Радослав Рибарски, ПП Източник: Zonanews

Към момента парламентарната група (ПГ) и Националният съвет на "Продължаваме Промяната" (ПП) са се обединили около името на Асен Василев за премиер. Това каза депутатът от партията Радослав Рибарски в отговор на въпрос на журналисти в кулоарите на парламента дали формацията е готова да изпълни искането на "БСП за България" за това, че ПП трябва да предложи кандидат за министър-председател. 

 

"Към момента мандатоносителят казва, че е напълно справедливо най-голямата ПГ да предложи премиер", каза Рибарски. Към момента парламентарната група (ПГ) и Националният съвет на "Продължаваме Промяната" (ПП) са се обединили около името на Асен Василев за премиер.

 

Според Рибарски по-голяма част от обществото очаква да има кабинет и Народното събрание да работи.

"БСП за България" и ПП проведоха разговори за съставянето на кабинет преди ден. Днес предстоят консултации между левицата и "Има такъв народ".  

Още от "Политика"

От днес България официално е в предизборна кампания

В изборите за НС ще участват 32 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 11 коалиции, а в изборите за ЕП ще участват 31 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 10 коалиции

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени