Радостин Василев, ИТН: "Продължаваме промяната " са популисти

Той описа връщането на Делян Пеевски в политиката като настъпване на задкулисието

Радостин Василев
Радостин Василев Източник: БНТ
Към момента аз не мога да кажа дали "Продължаваме промяната" е партньор, защото цяла България не е видяла от тях една мярка политическа, едно предложение в един сектор. От тях чуваме само слова, които са по-скоро популистки. Това заяви в "Денят започва" по БНТ Радостин Василев от "Има такъв народ". Според него не е проблем, че ИТН засега остават встрани от сметките за коалиционен партнор на "Продължаваме промяната", "Демократична България" и ИБНИ. 
 
Тези хора, които водят истинска политика, тези, които са поставили червени линии, които не могат да се преминават. Коалиция с ГЕРБ и ДПС за нас е невъзможна, независимо дали те се извинят, както казват г-н Петков и г-н Василев, такава коалиция е невъзможна. Ние имаме много ясна политика във всички сектори на държавата, не разчитаме само на говорене за антикорупция, против корупцията и така пионерски лозунги и това кара тези политически субекти да не бързат с желанието си да се обявят за евентуален коалиционен партньор с нас. А и при нас има липса на така нар. политическа всеядност", коментира още Василев.
 
"Не е проблем, че не ни споменават, въпросът е ние кого ще споменаваме за наш коалиционен партньор", допълни той. Той допълни, че ИТН са доказали в два парламента, че политическата всеядност и задкулисието в политиката, договарянето на 121 депутати с цената на всичко е грешно, и сега ще останат последователни.
 
Василев обясни, че още миналия път са поставили принципни условия за политики, но за съжаление от другата страна са поставили условия за влияние. По думите му, ако се наложи от "Има такъв народ" да предложат кабинет отново, тогава диалогичността им ще бъде на по-високо ниво. 
 
Той коментира и връщането на Делян Пеевски в политиката като настъпване на задкулисието - "едно арогантно показно отношение от ДПС спрямо обществото". Според него кандидатурата на Мустафа Карадайъ е директна атака срещу Румен Радев.

Още от "Политика"

Бойко Борисов: В Плана за възстановяване правителството подкрепи корпоративни, лобистки интереси. Аз даже мога да ви каж

Чудовищен хаос и скок на цените - това е доброто управление на Радев и успешното служебно правителство. Не искам да мисля, какво е неуспешното, възмути се бившият премиер

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени