Радостин Василев: Не мога да подкрепя коалиция между ПП, ДБ и ГЕРБ, ще напусна "Промяната"

Той дава пресконференция в БТА

Радостин Василев
Радостин Василев Източник: "Труд"

Мафията пробива в ИТН. Една година по-късно няма съмнение, че това, което твърдяхме се оказа факт. Сега ИТН са едни 11 човека, които безропотно подкрепят ГЕРБ и са готови на всичко, за да участват във властта. Това каза депутатът от ПП-ДБ Радостин Василев на пресконференция пред журналисти, съобщи Фокус.

 

"За съжаление 1 г. по-късно аз и моите колеги сме изправени пред подобна ситуация, в която се сформира или е напът да се сформира коалиция между ПП, ДБ и ГЕРБ. Аз не мога да подкрепя такава коалиция, ще гласувам против и ще напусна парламентарната група на "Продължаваме промяната", защото това е предателство към българите, които гласуваха доверие на ПП", каза още Василев.

 

"Това е огромно предателство. ПП са отговорни пред стотици хиляди българи те да бъдат единствения контрапункт, единствената преграда пред ГЕРБ за домогване до властта. Оказва се, след един много дълъг танц от месец и половина пред очите на цяла България, танц, който прерасна в прегръдка и ще прерасне в прегръдка по интереси, че ПП не се интересуват от желанието на своите избиратели, а се интересуват от това на всяка цена да консумират изпълнителната власт. С 1 милион оправдания", категоричен бе Радостин Василев.

Още от "Политика"

Атанас Атанасов: Почти сме установили - изтеклият запис не е от таблета на Радостин Василев, замесени са спецслужбите

Председателят на ДАНС, с участието си в тази постановка, която бе разиграна в открито заседание на НС, сам си отряза главата, защото зае политическа позиция, което е недопустимо за деполитизиран началник", коментира съпредседателят на "Демократична България"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени