Рамадан Аталай към ПП: Обърнахте го всичко на джебчийство

Повод за възмущението му е изхарчването на милиарди готови пари, тегленето безразборно на заеми от правителството

Рамадан Аталай, ДПС
Рамадан Аталай, ДПС Източник: Zonanews

Депутатът от ДПС Рамадан Аталай се обърна възмутено към управляващите от ПП и четворната коалиция: "Обърнахте го всичко на джебчийство", предаде репортер на Zonanews.

 

Повод за възмущението му е изхарчването на милиарди готови пари, тегленето безразборно на заеми от правителството и непрозрачността как се харчат свръхпечалбите на държавните предриятия в енергетиката.


Аталай предложи включване в седмичната програма на законопроект за изменение и допълнение в закона за енергетиката, свързан със създаване на механизъм за подпомагане на бизнеса в условията на увеличаваща се инфлация.

 

Той припомни, че държавните енергийни предприятия имат стотици проценти печалба -  НЕК, АЕЦ "Козлодуй". Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се изказа след него и предложи да отпадне точка 2 от дневния ред на НС, която касае Закона за възобновяемите енергийни източници. И двете предложения не бяха приети от народните представители. 

Още от "Политика"

Антон Тодоров: Позорно е да се кани човек като Николай Радулов да коментира "връзките на Борисов с Русия"

Политологът публикува части от официален доклад на Национална служба "Сигурност" от 1999 г. за корупцията, в който протича неколкократно името на Радулов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени